Amb aquestes dues sessions pràctiques de l'assignatura, durant les quals hem treballat la imatge digital a través del Gimp m'he replantejat si realment és necessari, positiva i possible, introduir la imatge digital a les aules d'Educació Infantil.
M'agrada trobar sentit a les coses i qüestionar-me si realment té sentit tot allò que vaig fent, i per a què ho vaig fent, i per aquesta raó no em vaig conformar en aprendre a modificar fotografies per a passar el temps o fer les meves fotos del face i del twitter una mica més atractives, sinó que he volgut anar més enllà i saber si realment podré oferir, d'una manera o una altra, aquests nous coneixements als meus futurs alumnes.
Aquest breu període de reflexió m'ha duit a la conclusió que ja intuia, però que necessitava comprovar. És totalment útil tot el que estem fent, i a més a més, és tremendament positiu, i fins i tot m'atreviria a dir que necessari.
Hi ha nombroses maneres de introduir la imatge digital a les nostres aules ( a través de fotografies familiar que faran els nostres infants protagonistes, amb imatges d'internet, contes il·lustrats...). A més a més, la societat actual, totalment digitalitzada, exigeix formar membres competents amb aquests àmbits, per a poder ser persones competents i no caure amb l'analfabetització tecnològica. Per aquestes raons és necessari i convenient innovar a l'escola, deixant entrar la lectura de la imatge amb connexió a internet en el dia a dia i intepretar-la com una nova manera d'observar i comprendre el món. Tot i això tenint en conte que innovar no significa necessàriament que allò que s'ha estat fent fins a les hores, no era correcte. Significa simplement acceptar que la societat ha canviat i que, per tant, les necessitats són unes altres, i per a poder fer front a aquestes és necessari modificar les metodologies educatives, atorgant el mestre el paper de guia, i no de posseïdor absolut del coneixement.
Així els mestres incorporant aquestes noves tecnologies a les aules d'infantil a través de contes digitalitzats i altres recursos, aconseguiran una major motivació i interès per part de l'alumnat, i per tant una major comprensió i interiorització dels continguts i objectius a assolir. Aquest tipus de treball possibilita fer una feina conjunta i per tant treballar, ja des de ben petits les capacitats relacionades amb el treball en equip ( espera, tolerància, respecte... ) alhora que possibilita l'obtensió d'altres qualitats com l'expressió oral, l'argumentació, comprensió... Aspectes bàsics però molts escassos en la societat actual, que molt sovint ens oblidam de treballar i que, se'ns dubte, de molta ajuda seran per a tots aquells infants i adults que intentin forjar un futur millor.